Kolay İndexlenme Yöntemleri


30055-LKolay İndexlenme Yöntemleri
İndeksleme, basit bir şekilde tarif edecek olursak, arama motorunun web sitenizi kendi veri tabanına eklemesidir. Bot adı verilen robot yazılımlar sayesinde yapılan bu işlem, arama motoru yazılımlarının en önemli işlevidir. Sitenizdeki tüm sayfalara girerler, içerikleri kategorize ederler ve veri tabanına kayıt ederler. Google arama motoruna ait 3 adet bot bulunmaktadır. Bunlar ; Adsense, Freshbot ve DeepCrawl isimleri verilen robot yazılımlardır.
Adsense, Google tarafından site sahiplerine reklam yayınlamaları karşılığı para kazandıran bir sistemdir. Adsense botları, bu reklamları yayınlayan web siteleri için çalışır. Sitenin içeriği değiştikçe içeriğe göre reklam yayınlamak için, her değişimden sonra Adsense botları, sitenizde ki yeni içerikleri indexler.
Freshbot, web sitenizde bulunan en popüler ve en yeni sayfalar ile ilgilenir. İçeriğin bir veya binlerce adet olmasının bir önemi yoktur. Örnek verecek olursak Amazon ve CNN gibi sitelerin sıkça güncellendiği ve çok fazla trafik aldığı Google fark edildiği anda, bu gibi siteleri her 10 dakika da bir ziyaret etmeye başlar ve indekseler. Diğer sitelere bu botun uğrama sıklığı, sitenin popülerliği ve güncellenmesine bağlı olarak günlük veya 15 günde bir kez gibi değerlerde olabilmektedir. Bir Google Freshbot’u web sitenizi ziyaret ettiğinde sitenizde ki bütün bağlantıları gezer ve onları veritabanına kaydeder. Bu sayede diğer bot DeepCrawl sitenize geldiği zaman bu bağlantılar ona yol gösterir ve işini yapmasına yardımcı olur.

0 yorum:

Copyright © 2013 - 2014 Tekno Hour. Blogger tarafından desteklenmektedir.